ÇARŞAMBA ŞEHİR MÜZESİNE KAVUŞUYOR

Çarşamba Belediyesi tarafından Sungurlu Mahallesi'nde bulunan tarihi asırlık konak Şehir Müzesine dönüştürülüyor.

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde Sungurlu Mahallesi Sungurlu Caddesi üzerinde bulunan asırlık konak Çarşamba Belediyesi tarafından Şehir Müzesi olarak restore ediliyor.

DÜNDAR, "ÇARŞAMBA, TARİHİNE SAHİP ÇIKIYOR"

Restorasyon çalışmalarında sona geldiklerini kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Kültür ve inanç turizmiyle son yıllarda öne çıkan ilçemize Şehir Müzesi kazandırmak için hazırlıklara başladık. Sungurlu Mahallemizde bulunan tarihi konağı Şehir Müzesi olarak restore ediyoruz. İçerisinde, geniş müze ve sergi salonunun yer alacağı binada çok amaçlı konferans salonu da hizmet verecek. Örnek bir proje olması için üzerinde titizlikle duruyoruz. Tamamlandığında bölgemizin tarihi ve yöresel değerlerinin sergilendiği bir mekan olacak. Çarşambalıların gurur duyacağı bir müzeye kavuşacağız" dedi.