GURBETÇİLERDEN ENGELLİLERE AKÜLÜ ARAÇ DESTEĞİ

Gurbetçi hayırseverler tarafından temin edilen akülü araçlar engelli vatandaşlara dağıtıldı.

Avusturya’da yaşayan Çarşambalı gurbetçi hayırseverler Mahmut Eroğlu, Ramazan Bayar ve Kemal Vural tarafından temin edilen 5 adet akülü araç engelli vatandaşlara verildi. Çarşamba Belediye Meydanı’nda yapılan akülü araç dağıtımına, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Ak Parti İlçe Başkanı Halit Doğan, hayırseverler ile engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı. Engelli vatandaşların mutlulukları gözlerinden okunurken, aileleri de hayırseverlere ve Başkan Dündar’a böyle bir hayra vesile oldukları için teşekkür etti.

“Bu Bir Sosyal Sorumluluktur”

Hayırsever gurbetçileri makamında ağırlayan Başkan Dündar, “Dünya’nın birçok yerinde yaşayan Türk vatandaşımız var, kökenleri buralarda olduğu için memleketleriyle bağlarını koparmıyorlar ve kültürümüzü oralarda da yaşatıyorlar. Avusturya’da yaşayan kardeşlerim Çarşamba’da kendi memleketlerinde ihtiyaç sahibi olan 5 engelli kardeşimize akülü araç hediye ettiler. Bu güzel bir davranış ve sosyal sorumluk içeren bir projedir. Teşekkür ediyorum, Allah razı olsun, başka birçok hayır kapısı var ama böyle ihtiyacı olan kardeşlerimizin elinden tutup onları hayata bağlamakta çok önemli bir görevdir” diye konuştu.

Avusturya’ya 1970’li yıllarda göç ettiklerini belirten Mahmut Eroğlu, “Memleketimizde ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize yardımcı olabilmek bizi de çok mutlu ediyor, daha öncede akülü araç alarak engelli kardeşlerimize ulaştırmıştık” dedi.