YENİ BİR ÜNİVERSİTE

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Çarşamba Belediyesi işbirliğiyle Çarşamba’da “Uluslararası Ali Fuad Başgil ve Siyasi Mücadeleleri Sempozyumu” düzenlendi.

13-14 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen sempozyuma yurtiçi ve yurtdışından 65 bilim insanı konuşmacı olarak katıldı. Ali Fuad Başgil’in Felsefi ve sosyolojik olarak görüşleri", "Siyasi kişiliği ve mücadeleleri", "Bir hukukçu olarak Ali Fuad Başgil", "Ali Fuad Başgil ve din", "Ali Fuad Başgil ve eğitim", "Ali Fuad Başgil ve Türkçe", "Ali Fuad Başgil ve gençlik", "Ali Fuad Başgil ve Türk modernleşmesi düşünceleri konularında akademisyenler bildiri sundu.

Sempozyumda bir konuşma yapan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “2007 yılından itibaren başlayan Ali Fuad Başgil toplantıları ve sempozyumlar sonrasında memleketi Çarşamba’da OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi doğdu, bu uluslararası sempozyum sonrasında da inşallah Ali Fuad Başgil’ in memleketi Çarşamba’da yeni bir üniversitenin doğumu gerçekleşir.” Sempozyum davetimize iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Sempozyuma, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Yavuz, Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, SAMSİAD Başkanı Hüseyin Yalgın, Çarşamba Ticaret Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Çarşambalılar Derneği Başkanı Saadettin Sarıoğlu, Oda, dernek ve STK başkan ve yöneticileri akademisyen, öğretmen ve öğrenciler ile bölge halkı katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç telgraf göndererek, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere ve sempozyuma katılanlara teşekkür ettiklerini bildirdi.

13- 14 Ekim tarihleri arasında iki gün boyunca devam eden sempozyum bildiri sunumunun ardından, değerlendirme toplantısının yapılması ile sona erdi. Yurtiçi ve yurtdışından gelen akademisyenlere Çarşamba’da bulunan ve çivisiz camii olarak da bilinen 8 asırlık tarihi Göğceli Camii gezdirilerek programa son verildi.