ÇARŞAMBALILARDAN KAZAKİSTANLI MİSAFİRLERE BÜYÜK İLGİ

Türkiye-Kazakistan diplomatik ilişkilerinin 25. Yılı dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çarşamba Belediyesi iş birliği ile Çarşamba’da Kazak Halk Müziği ve Halk Dansları gösterisi düzenlendi.

“Kazakistan Kültür ve Sanat Günleri” programı çerçevesinde Çarşamba Belediyesi Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde, Dünyanın 3. Büyük Orkestrasına bağlı 'Kurmangazi Oda Orkestrası ve Saltanat Dans Topluluğu' kopuz ve dombra eşliğinde seyircilere doyumsuz bir müzik ziyafeti sundu.

Ünlü Nogay sanatçı Arslanbek Sultanbekov’ında konsere Dombra şarkısıyla katılması coşkulu anların yaşanmasına neden oldu. Çarşamba Belediyesi Cemil Şensoy Kültür Merkezi salonunda düzenlenen konsere Çarşambalılar yoğun ilgi gösterdi.

Konser öncesi bir teşekkür konuşması yapan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Etkinliğin gerçekleşmesine olan katkıları için Kazakistan ve Türkiye Kültür Bakanlığı yetkilileri ile sanatçılarına, davetimize icabet ederek salonu dolduran değerli Çarşambalılara ve öğrencilerimize teşekkür ederim. Bu konserTürkiye-Kazakistan diplomatik ilişkilerinin 25. Yılı dolayısıyla düzenleniyor. Ancak bizim bağlarımız 25 yıllık değil 2500 yıllık bir geçmişe dayanmaktadır. Bu ilişkilerin daha da gelişmesi kültürlerin tanınması için güzel bir program oldu.” diye konuştu.

Konsere, Çarşamba Kaymakam’ı Mustafa Güney,Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdür Mustafa Özdemir, AK Parti Çarşamba ilçe Başkanı Halit Doğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler Başkan Vekili Çetin Akar, OMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir Şişman, OMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu ile öğrenciler ve bölge halkı katıldı.